Zöld Innovációk Európa Szívében: A TBB 2023 Legújabb Megújuló Energetikai Fejlesztései

2023.10.13

Az idei TBB (The Business Booster) rendezvény, amely október 18-19 között kerül megrendezésre Amszterdamban, Európa egyik legjelentősebb megújuló energetikai innovációs fókuszát hozza össze. A találkozó központi témája; hogyan lehet elősegíteni és felgyorsítani a fenntartható energiagazdálkodást és a nettó szén-dioxid-kibocsátás csökkentését Európában.

Az eseményen részt vesznek startupok, iparági vezetők, pénzügyi szakemberek, politikai döntéshozók és szabályozó testületek képviselői, akik együtt dolgoznak azon, hogy új technológiák és megoldások révén elősegítsék a fenntarthatóságot és a zöldenergia használatát. Az eseményen bemutatkozik több olyan vállalat is, amelyek forradalmi technológiák fejlesztésébe kezdtek, és ezekkel a fejlesztésekkel hozzájárulnak a fenntartható jövő kialakításához.

A német Phytonics olyan tükröződésgátló fóliát mutat be, amely képes a napfény teljes mértékben való elnyelésére bármilyen irányból érkező hullámhosszon. Ezáltal a napelemek hatékonyságát növeli, és akár 10 százalékkal több energiát képesek termelni a hagyományos paneleknél.

A lengyel Coat-it egy energiahatékonyságot elősegítő korróziógátló megoldást fejlesztett ki, amelynek köszönhetően a felületek keménysége és kopásállósága jelentősen nő. Ez segít az épületek hosszabb élettartamának megőrzésében és az energiafogyasztás csökkentésében.

A lett Empyrio a magas nedvességtartalmú szerves hulladék hasznosítására törekszik, és egy alacsony költségű technológiát fejlesztett ki a víztelenített szennyvíziszap égetésére. Az így felszabaduló hőt használják a további szennyvíziszap szárítására és megsemmisítésére, elősegítve a hulladék kezelését és a fenntarthatóságot.

A francia Heliup nagyméretű napelemeket gyárt kereskedelmi és ipari épületek számára. Ezek a könnyű napelemek lehetővé teszik az olyan épületek számára a napenergia hasznosítását, amelyek nem bírják el a hagyományos napelemek súlyát.

A holland iON-ENERGY egy futurisztikus megoldással áll elő, amely az atmoszférában elérhető energiát alakítja elektromossággá. Az Energy Box névre keresztelt eszköz 24 órás energiaszolgáltatást nyújt, függetlenül a napszaktól.

A Beholder mesterséges intelligenciát alkalmaz a műholdak által készített felvételek elemzésére, hogy pontos információkat szolgáltasson az ásványkincsek lelőhelyeiről. Ez segíthet az ipari vállalatoknak hatékonyabban tervezni a nyersanyag-kitermelést.

A Nevomo MagRail-technológiára alapozva nagysebességű vasúti hálózatokat fejleszt, amelyek a mágneses lebegtetés és a lineáris motorok elvét ötvözik, lehetővé téve akár 550 km/h-s sebesség elérését is.

A francia INCITIS H2SPEED nevű teherautójával a zöld közlekedés mellett kötelezi el magát, amelyet kifejezetten városi használatra terveztek. A jármű nullaszén-dioxid-kibocsátással üzemel, és lehetővé teszi az egyszerű és gyors rakodást a városi körülményekhez igazodva.


Ezen innovációk és fejlesztések mind hozzájárulnak a fenntartható energiagazdálkodás és a zöldenergia használatának elősegítéséhez, ami kulcsfontosságú az Európában történő zöld átmenet során. A TBB rendezvény lehetőséget teremt a különböző szereplők számára, hogy megosszák ötleteiket és megoldásaikat, és közösen dolgozzanak az elérhető fenntartható jövő kialakításán.


Napelem rendszerek - Használja kalkulátorunkat, hogy segíteni tudjunk igényei alapján

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) bemutatta az Napeleminfo.mekh.hu nevű weboldalt, mely azoknak a háztartásoknak segít, akik napelemes kiserőművet terveznek vagy már rendelkeznek vele. A weboldal azért jött létre, hogy segítse az érintetteket az energiahálózatba való betáplálás lehetőségének ellenőrzésében és az ahhoz...

Az okos otthon technológiák forradalmi módon változtatják meg az otthonaink működését és kényelmét. Az egyik kulcsfontosságú elem ennek a változásnak a napelemek és az energiahatékony okos otthon rendszerek integrálása. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan lehet a napelemrendszereket intelligens otthonokba illeszteni, hogy optimalizálják az...

Az óceánok mindig is számtalan rejtélyt és potenciált rejtettek magukban. Most egy új lehetőség tárul fel: a tengeri napelemrendszerek. Ezek az innovatív rendszerek a víz felett úsznak, energiát termelnek, miközben óvják a tengeri ökoszisztémát. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk, hogyan működnek ezek a rendszerek, és milyen előnyökkel...