Betáplálási lehetőség ellenőrzés

2023.11.04

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) bemutatta az Napeleminfo.mekh.hu nevű weboldalt, mely azoknak a háztartásoknak segít, akik napelemes kiserőművet terveznek vagy már rendelkeznek vele. A weboldal azért jött létre, hogy segítse az érintetteket az energiahálózatba való betáplálás lehetőségének ellenőrzésében és az ahhoz kapcsolódó információk elérésében.

Az Napeleminfo.mekh.hu weboldal kifejezetten azok számára készült, akik 2022. október 31. után nyújtották be vagy tervezik beadni kérelmüket háztartási méretű kiserőmű létesítésére vagy bővítésére. Az oldalon az ügyfelek a mérési pont azonosítója alapján lekérdezhetik, hogy egy adott csatlakozási ponton lesz-e lehetőség a hálózati betáplálásra a következő években.

Fontos megjegyezni, hogy a weboldal információi a területileg illetékes elosztói engedélyesek adatain alapulnak, és így kizárólag tájékoztató jellegűek. Az igazán pontos és részletes információk, beleértve a betáplálási lehetőséget, a csatlakozás feltételeit és menetét, a területileg illetékes elosztói engedélyestől kérhetők.

Az Napeleminfo.mekh.hu weboldal megjelenése azért vált aktuálissá, mert 2022. november 1-jétől bizonyos területeken ideiglenesen felfüggesztették a hálózati betáplálást, de a január elsejétől hatályba lépő kormányrendelet értelmében bizonyos korábban zárolt körzetekben ismét lehetőség nyílik napelemes kiserőművek hálózati betáplálására. Az Napeleminfo.mekh.hu segítségével az érintettek könnyen ellenőrizhetik, hogy a saját területükön mikor lesz lehetőség a hálózati betáplálásra.

Ez az új weboldal jelentős előrelépés a háztartási méretű napelemes kiserőművek tulajdonosai és tervezői számára, mivel ennek segítségével könnyedén ellenőrizhetik a betáplálási lehetőségeiket és tájékozódhatnak a szükséges lépésekről. A napenergia hasznosításának népszerűsége növekszik Magyarországon, és az Napeleminfo.mekh.hu weboldal értékes segítséget nyújt azoknak, akik a megújuló energiával való ellátásban érdekeltek.

Napelem rendszerek - Használja kalkulátorunkat, hogy segíteni tudjunk igényei alapján

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) bemutatta az Napeleminfo.mekh.hu nevű weboldalt, mely azoknak a háztartásoknak segít, akik napelemes kiserőművet terveznek vagy már rendelkeznek vele. A weboldal azért jött létre, hogy segítse az érintetteket az energiahálózatba való betáplálás lehetőségének ellenőrzésében és az ahhoz...

Az okos otthon technológiák forradalmi módon változtatják meg az otthonaink működését és kényelmét. Az egyik kulcsfontosságú elem ennek a változásnak a napelemek és az energiahatékony okos otthon rendszerek integrálása. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan lehet a napelemrendszereket intelligens otthonokba illeszteni, hogy optimalizálják az...

Az óceánok mindig is számtalan rejtélyt és potenciált rejtettek magukban. Most egy új lehetőség tárul fel: a tengeri napelemrendszerek. Ezek az innovatív rendszerek a víz felett úsznak, energiát termelnek, miközben óvják a tengeri ökoszisztémát. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk, hogyan működnek ezek a rendszerek, és milyen előnyökkel...