A világ legnagyobb napelem rendszere

2023.02.15

A Kurnool Ultra Mega Solar Park egy lenyűgöző energiaforrás, amely India déli részén található. Ez az új generációs naperőmű több mint 23 négyzetkilométeren terül el, és több mint 400 000 napelemet tartalmaz. Az Indiai Energiaügynökség által üzemeltetett park egyike a világ legnagyobb napenergia-projektjeinek, amely hozzájárul a megújuló energiaforrások globális növekedéséhez.

A Kurnool Ultra Mega Solar Park a dél-indiai Andhra Pradesh állam Kurnool megyéjében található. Az energiafogyasztás folyamatos növekedése miatt az állam az energiaellátás biztosítása érdekében úgy döntött, hogy egy nagy méretű napenergia-projektet hoz létre. A projekt megvalósítására az indiai kormány több mint 900 millió dollárt költött, és a terveik szerint az Ultra Mega Solar Park létrehozása csökkenti az ország széndioxid-kibocsátását is.

Ezt a napelem parkot különlegessé teszi, hogy az egész napenergia-projekt egyetlen helyen található. A napelemek összteljesítménye 1000 MW, amelynek köszönhetően évente kb. 1,5 millió tonna szén-dioxidot spórolnak meg. Az energia-termelés növelése érdekében az Ultra Mega Solar Park rendelkezik egy korszerű tárolórendszerrel is, amely képes elraktározni az áramot, és biztosítani a folyamatos energiaellátást.

A Park gazdasági hasznai is jelentősek. A projekt hozzájárul az Indiai gazdaság növekedéséhez, és munkahelyeket teremt az emberek számára. A parkban dolgozók nagy része helyi lakos, így a projekt által közvetlenül érintett emberek gazdasági érdekei is biztosítva vannak.

Az Ultra Mega Solar Park jelentősége azonban nem csak India számára fontos. Mintapéldaként szolgálhat az egész világ számára, és bizonyítja, hogy a megújuló energiaforrások lehetnek a jövő energiaforrásai. Segíti az éghajlatváltozás elleni küzdelmet, valamint hozzájárul a globális széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

Napelem rendszerek - Használja kalkulátorunkat, hogy segíteni tudjunk igényei alapján